Elmedin Konaković javno prozvao Bakira Izetbegovića: “Danas je Čović potvrdio da je SDA u Mostaru potpisala “legitimno predstavljanje””

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković rekao je danas nakon sastanka s američkim izaslanikom za izbornu reformu Matthewom Palmerom i predstavnicom Evropske unije Angelinom Eichhorst da su od Izetbegovića i Čovića čuli da ima mjesta za optimizam.

Kako je rekao Konaković, lideri opozicionih partija do sada nisu imali adekvatne informacije o čemu zaista pregovaraju HDZ i SDA.

“Vrlo je teško napraviti procjenu, načelno su rekli da su postignuti neki napreci. Zbunjujuće je to što smo do sada govorili prioritetno o brisanju etničkog prefiksa iz ustava. Danas nisam primijetio taj entuzijazam. Danas se govorilo o indirektnom izboru člana Predsjedništva”, kazao je Konaković.

Dodao je da mu je drago što je SDA odlučila da “neće ništa bez njih”.

“Danas je Čović potvrdio da je mostarskim dogovorom, u kojem je SDA potpisala legitimno predstavljanje, predstavljen načelni koncept koji se sada komplikuje i da SDA od toga sada bježi. Zašto bježe pitajte njih”, dodao je Konaković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.