Politički zemljotres u RS, nešto se iza brda valja: Bivšeg premijera entiteta optužili su za zloupotrebu “tešku” 19,4 miliona KM

Protiv Aleksandra Džombića, bivšeg premijera RS, Javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu, te je na potvrđivanje proslijedilo Okružnom sudu u Banja Luci, navodi se na stranici Javnog tužilaštva RS.

Džombić se, prema zvaničnim informacijama, tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodijeljivanim preko Investiciono-razvojne banke RS jednoj zvorničkoj firmi.

– Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću ‘Energolinija’ d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva – ističe Javno tužilaštvo RS.

Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a “Energoliniji” d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.

Džombić je kratko izjavio da još nema nikakve informacije u vezi sa ovom optužnicom, te da će komentar dati naknadno.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.