Reditelj Mustafić o defileu u RS-u: Ovo je mrak u dvorištu Evrope koji traje 30 godina uz mentorstvo Srbije

Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić okarakterisao je defile Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS kao zastrašujući, kazavši kako je jasno čemu vodi politika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mustafić se oglasio na Twitteru, podijelivši video defilea u sklopu kojeg su Specijalci MUP-a RS pjevali stihove pjesme “Za krst”.

“Jasno je k'o dan čemu vodi Dodikova politika. Cijeli prizor je zastrašujući od pjesme do defilea, poruka i namjere. Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije”, napisao je Mustafić.

U ovom entitetu je obilježen neustavni dan RS-a, a ceremoniji su prisustvovali zvaničnici tog entiteta, brojni gosti iz Srbije, kao i ambasador Rusije u BiH.

Vrijedi napomenuti i da je u više gradova u RS-u zabilježeno nekoliko incidenata uoči obilježavanja 9. januara.

Podsjećamo, novinar i kolmunista Dragan Bursać komentarisao je za Al Jazeeru obilježavanje tzv. dana RS u Banja Luci.

“Svi oni koji su imali tu nesreću da gledaju obilježavanje neustavnog Dana RS, mogli su vidjeti kako pripadnici specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a pjevaju ultranacionalističku pjesmu sa stihovima “Srba ima kao lista, nema više komunista; Za krst, za krst, Nemanjića, za slavu, za slavu, Obilića”.

Naravski ovo ima više zastrašujućih efekata za svakog normalnog čovjeka.

Specijalne jedinice se tako jasno i nadasve glasno legitimišu i svojom pjesmu poručuju da nisu tu nikako da bi štitile “sve građane RS“, a pogotovo ne nesrbe. One su tu da štite upravo i jedino Srbe. Lojalne Srbe.

Njihovo pojanje o “smrti komunista“ jasno se referiše na kolabracionističku tradiciju i ideološki je obojeno upravo četništvom. A to četništvo je nastalo na onoj starijoj, kosovskoj mitomaniji, što pjesma neosporno poručuje svima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.