Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu: “Spremni smo da ponudimo Beograd ruskim i ukrajinskim prijateljima za pregovore”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se večeras na dešavanja u Ukrajini, rekavši da Srbija želi da što prije dođe do mira.

Na početku se osvrnuo na izjavu Sergeja Lavrova da bi Beograd bio dobar grad za pregovore.

“Što se nas tiče, mi bi voljeli da dođe što prije do mira. Ne miješamo se, sklonili smo se”, rekao je predsjednik Srbije na samom početku razgovora.

Vučić je prokomentarisao izjavu ruskog ministra Lavrova da bi mirovni pregovori Rusa i Ukrajinaca mogli da se vode u Beogradu.

“Spremni smo da ponudimo Beograd ruskim i ukrajinskim prijateljima za pregovore”

“Lavrov je rekao da je Beograd dobro mjesto. Ne miješamo se ni u šta, ali bismo voljeli da što prije nastupi mir. Ako požele, rado bismo ugostili naše ukrajinske i ruske prijatelje”, rekao je Vučić.

Naveo je da je mnogo puta razgovarao sa Lavrovom.

“Isto kao i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom i ukrajinskim ambasadorom Oleksandrom Aleksandrovičem. Oni dobro razumiju i Srbiju i naše odnose, i odlično govore srpski. Mi nemamo ambasadora koji govori ukrajinski na primjer”, rekao je Vučić.

“Kada sam dolazio ovdje, dobio sam poruke od Ane Brnabić i još deset njih iz mog kabineta koji su mi rekli: ‘Treba nam u kampanji malo da se smiješ’. Pozvao sam Anu i rekao da ja ne mogu sada da se smijem, jer je situacija teška”, dodao je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.