Dženan Đonlagić odmah uzvratio Elmedinu: “Neće mu pomoći niti duh, niti Konaković. Biraju građani i džaba je tražiti izgovore da se stane uz Čovića…”

Nakon izjave Elmedina Konakovića, oglasio se član Predsjedništva Demokratske fronte Dženan Đonlagić.

“Ja sam odabrao drugi teži put, da kad je neko nešto u pravu kao što je hrvatski narod u pravu kad govori o izboru člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda i koji kaže iako pravno legalno legitimno to svakako jest Željko Komšić, ali u duhu Dejtona, duhu svih procesa historije Bosne i Hercegovine.

Ja mislim da nije fer da ljudima biramo hrvatskog člana predsjedništva,” kazao je Konaković o pitanju izbora člana Predsjedništva.

“Komšiću da postane član Predsjedništva najviše pomaže Dragan Čović, dakle retorika koju koristi Dragan Čović, retorika koju koristi HDZ vrlo često zaista provocira u najmanju ruku bošnjački narod u Bosni i Hercegovini.

Njegov odlazak u Narodnu skupštinu RS je fatalna greška, rečenice koje je on tamo rekao su fatalne greške i niz je takvih.

Ono što radi Željana Zovko i što oni rade napadajući bošnjački narod, zapravo daje kredibilitet jednom patrioti borcu Željku Komšiću kojeg bošnjački narod ovdje voli,” opisao je Konaković politiku Dragana Čovića.

Stigao je odgovor Đonlagića.

“Neće mu pomoći niti duh, niti Konaković. Biraju građani i džaba se pozivati na duha i Daytona i tražiti izgovore da se stane uz Čovića.

Na izbore će kao i do sada izaći građani, a ne narodi i birati člana Predsjedništva BiH koji predstavlja sve njih, a ne narode.

Građani i njihov pojedinačni glas će odlučiti ko će biti u Predsjedništvu BiH, predstavljati državu i sve građane. To je tako, tako će i ostati”, poručio je Đonlagić.

Podsjetimo, ider Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je svoje političko stajalište o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda i izboru člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.