Epilog haosa na Kupresu, javnost dobila informacije: Jedan navijač teže povrijeđen, Manijaci napravili “sačekušu”

Epilog masovne tučnjave na Kupresu između navijača FK Borac (Lešinara) i navijača FK Željezničar (Manijaka) je dvoje osumnjičenih i šest povrijeđenih osoba, od kojih je jedan u težem stanju.

U nedjelju poslijepodne je pred posljednje utakmice 33. kola nogometne Premijer lige BiH došlo je do masovnih navijačkih nereda na Kupresu između navijača Borca i Željezničara, pri čemu je uništen autobus navijača iz Banje Luke.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10 potvrđeno je da je pet osoba lakše povrijeđeno i jedna teže, a djelo će izvjesno biti okarakterisano kao “nasilničko ponašanje”, potvrđeno je za Klix.ba.

“Imali smo osam ispitanika u svojstvu svjedoka, dvoje u svojstvu osumnjičenih.

Pet navijača je lakše povrijeđeno i jedan teže, a u saradnji s Tužilaštvom ovo djelo će vjerovatno biti okarakterisano kao nasilničko ponašanje.

Navijači iz Sarajeva su planski došli na Kupres i presreli autobus s navijačima iz Banje Luke”, rekli su iz tamošnje policije.

Spomenuti incident samo je nastavak sukoba između Manijaka i Lešinara, a podsjećamo da je 2014. godine između dvije spomenute grupe došlo do žestokog obračuna u Oborcima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.