Ugledna Bosanka Amra Šabić El-Rayyes uputila poziv bh. dijaspori koji se ne odbija: Ovo trebate pročitati!

Ugledna Bosanka Amra Šabić El-Rayyes oglasila se na Facebooku. Njenu poruku prenosimo u cijelosti.

“Dragi Moji, Mnogi mi pišu i pitaju “Šta će biti sa BiH?”,Ako narod ne iskoristi svoje demokratsko pravo glasa u manjem entitetu u BiH, vrlo je jasno šta se sa BiH može desiti.

Može da se ponovi genocid iz 1990-tih, može da dodje do cijepanja BiH. Ja niti bilo koji drugi pojedinac nemam moć da promijenim tok historije, ali ZAJEDNO sve možemo – ZAJEDNO možemo svako u svom domenu učiniti nešto pozitivno da se osigura mir u BiH i mir na Balkanu.

Minimum koji mnogi mogu da učine je da iskoriste svoje demokratsko pravo i da glasaju na narednim izborima. Za one koji su van manjeg entiteta, a imaju pravo u njemu glasati, molim vas registrujte se.

Na današnji Dan bijelih traka i podsjećanja na Genocid registrujte se da glasate u manjem entitetu ako to možete i imate pravo.

Dajte svoj glas u svrhu mira i opstanka. Oni koji su izgubili svoj glas za sva vremena u Trnopolju i Omarskoj to ne mogu učiniti, ali zato VI možete. Rok za prijavu je 19 juli 2022.

Evo vam stranica ako živite izvan Bosne i Hercegovine gdje možete da se prijavite za glasanje: https://eizbori.izbori.ba

Ukoliko trebate pomoć pri registraciji posjetite web stranicu:
www.glasajmo.ba – navela je ona u svojoj objavi.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.