Visoki predstavnik Christian Schmidt i Miralem Pjanić su imali zanimljiv susret, evo o čemu se radi…

Reprezentativac BiH i član Barcelone, Miralem Pjanić, danas se susreo s visokim predstavnikom u BiH, Christianom Schmidt, koji je čestitao Pjaniću na odličnoj partiji sinoć protiv Finske.

Tom prilikom je naš veznjak u znak zahvale poklonio Šmitu dres Bešiktaša u kojem je bh. igrač proveo posljednjih godinu dana kao posuđen igrač Barce.

Podsjetimo, reprezentativci BiH su u 4. kolu Lige nacija sinoć u Zenici savladali Finsku s 3:2. Dva gola je postigao Edin Džeko, dok je po gol i asistenciju upisao sjajni Miralem Pjanić koji je, konačno, odigrao dobru utakmicu u dresu “Zmajeva”.

Dva kola prije kraja ovog takmičenja imamo sve u svojim rukama s obzirom na to da smo prvi u našoj grupi 3 Lige B, te ćemo sami odlučivati o sebi.

Pjanić je u meču protiv Finske pružio fenomanalnu partiju, ali sebe nije htio stavljati u prvi plan.

Pored gola upisao je i asistenciju, te je poručio da igra ne zavisi samo od jednog igrača.

“Nije se samo čekao Pjanić. Previše pričate i loše stvari govorite. Jedan igrač ne može da pravi razliku, pa i kad se izgubi, cijela ekipa treba preuzeti odgovornost”, kazao je Pjanić na konstataciju da se dugo čekala njegova prava partija.

Dodao je da se sada trebamo odmoriti i na najbolji način završiti ciklus u septembru.

“Bila je ovo teška utakmica, ali moramo biti zadovoljni učinkom. Sada sve zavisi od nas, jer ova ekipa sve više i višpe dobiva na iskustvu. To nam je možda falilo u Crnoj Gori, jer imamo dosta mladih igrača koji mugu napredovati.

Mislim da smo na pravom putu, selektor je pronašao sistem koji nam odgovara i sada se trebamo dobro odmoriti i pripremiti za naredne utakmice”, izjavio je Pjanić za BHT 1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.