Stjepan Bošković iz HDZ-a tvrdi: “Bošnjaci su napravili “biti ili ne biti”, proglasit će ga izdajnikom ko god formira vlast”

Lider kantonalnog HDZ-a BiH u Hercegovačko neretvanskom kantonu Stjepan Bošković, koji vodi glavne pregovore kaže kako se danas približilo formiranju vlasti.

“Došli smo do jedne faze gdje brusimo, ja bih rekao buduću vladu i vjerojatno ćemo nastaviti sutra sa SDP- om ovu konkretizaciju.

Ali isto tako SDA bi trebala u ovom trenutku odgovoriti na neke naše upite.

Nažalost stvorila se jedna loša klima unutar bošnjačkog spektra stranka i negdje je stavljen imperativ 7:5 i sve ono što se događalo.

Unutar tog spektra je politička borba, međutim mi želimo razgovarati o konkretnim aktivnostima i planovima.

Ja sam uvjeren da bi mi tokom sutrašnjeg dana imali skupinu od 20 potpisa za buduću Vladu Hercegovačko neretvanskog kantona”, rekao je Bošković.

Kaže da za sada još ne želi isključiti ni SDA iz te mogućnosti, jer će u principu biti ključni sastanci koji će se održati večeras sa ostalim partnerima.

Ističe da se u pregovorima stvorila politička borba unutar bošnjačkog političkog spektra oko nečega nije u središtu njihovih razgovora.

“Međutim, tu je stvoreno ‘biti ili ne biti’ na bošnjačkom spektru i stvorila se jedna konfuzija da u ovom trenutku oni ne mogu na adekvatan način odgovoriti prema nama iz razloga što bi im neko ovdje trebao biti izdajnik.

Ne znam čega izdajnik u kojem obliku.

Mi ćemo danas popodne nastaviti razgovore.

I ja se nadam da bi sutra mogli reći da imamo 20 ruku za imenovanje nove Vlade HNK”, rekao je Bošković – prenosi Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.