in , ,

Administracija Joe Bidena najavljuje: SAD uvode sankcije Rusima zbog Navalnog

Administracija Joe Bidena najavila je sankcije protiv nekoliko ruskih pojedinaca zbog, kako kažu, njihove uloge u pokušaju ubistva ruskog opozicionog političara Alekseja Navalnog

Administracija Joe Bidena najavila je sankcije protiv nekoliko ruskih pojedinaca zbog, kako kažu, njihove uloge u pokušaju ubistva ruskog opozicionog političara Alekseja Navalnog.

Sankcije su se koordinirale s Evropskom unijom koja je već uvela sankcije malom broju ruskih zvaničnika u vezi sa slučajem Navalni.

“Šaljemo jasan signal Rusiji da postoje posljedice za upotrebu hemijskog oružja”, rekao je visoki zvaničnik uprave – prenosi Glas Amerike.

Navalni je hospitaliziran u augustu nakon što mu je pozlilo na letu u Srbiji. Medicinski je evakuiran u Njemačku, gdje su ljekari utvrdili da je otrovan.

Francuski, švedski i njemački laboratoriji, kao i Organizacija za zabranu hemijskog oružja, utvrdili su da je Navalni bio izložen kemijskom živčanom sredstvu Novichok. Rusija je porekla bilo kakvu umiješanost u to pitanje.

Navalni se vratio u Rusiju početkom ove godine i odmah je uhapšen. Poslali su ga u zatvor izvan Moskve na izdržavanje dvogodišnje kazne zbog kršenja uvjeta uvjetne kazne dok je rekonvalescesirao u Njemačkoj.

KONAČNO LIJEPE VIJESTI DOLAZE SA LUKA Općina Tešanj i NK TOŠK potpisali ugovor o finansijskoj podršci!

Zlatan Ibrahimović

ZVANIČNO POTVRĐENO: UEFA podigla optužnicu protiv Crvene zvezde zbog vrijeđanja Ibrahimovića