Advokat Salke Zildžića se oglasio: U toku istraga, kazna za ovo djelo je od dvije do 12 godina zatvora

Ljubiša Radulović, advokat u Srbiji uhapšenog federalnog zastupnika (SDA), Salke Zildžića, za N1 navodi kako se trenutno vodi istraga protiv Zildžića zbog neovlaštenog držanja oružja i municije. Za ovo krivično djelo zapriječena je, kaže, kazna od dvije do 12 godina.

Salko Zildžić se trenutno nalazi u Užicu u pritvorskoj jedinici, određen mu je pritvor od 30 dana.

Imao je dozvolu za nošenje oružja u BiH, no ne u Srbiji, gdje su za to krivično djelo znatno rigoroznije kazne nego u našoj zemlji.

Pritvor mu je određen prvenstveno zbog eventualne opasnosti od bjekstva.

Kada je riječ o iskaznici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Radulović navodi kako upravo o ovome ima i najviše upita novinara, no tvrdi da o tome ništa, bar trenutno, u predmetu protiv Zildžića nema, niti mu se bilo šta, kada je riječ o takvoj iskaznici stavlja na teret.

Napominje kako je razgovarao o tome s klijentom koji mu je kazao da iskaznica ne postoji te da je riječ o nekoj vrsti, kaže Radulović, fotošopa i šale na Viber grupi.

Jedina iskaznica koju Zildžić tvrdi da ima je ona zastupnika u Parlamentu FBiH.

Kada je riječ o njegovom fizičkom stanju, advokat ističe da je dobro, te da se ne žali na tretman unutar pritvorske jedinice.

Jučer mu je u posjeti bila supruga.

Na pitanje da li ga je možda posjetio ambasador BiH u Srbiji, Aleksandar Vranješ, odgovara kako nema ta saznanja, no da mu je sudija za prethodni postupak rekao kako se osoblje Ambasade raspitivalo za slučaj.

Radulović također ističe kako mu je žao jer se klijent našao u takvoj situaciji, krenuo je do Bajine Bašte privatnim poslom i onda mu se tako nešto desilo.

Ambasador BiH u Srbiji, Aleksandar Vranješ do ovog trenutka nije odgovarao na pozive.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.