Agresivna Jelena Trivić se opasno nalupala obrušivši se na Bakira Izetbegovića: “Trebali biste i vi prihvatiti entitetsku državnost RS u okviru dejtonske BiH”

“Bakir Izetbegović je retrogradna politička ličnost koja se još uvijek nije pomirila sa Dejtonskom strukturom BiH kojom su predviđena dva entiteta i tri konstitutivna naroda”, izjavila je Jelena Trivić, narodni poslanik i potpredsjednica PDP.

Kako kaže, koncept o kojem Izetbegović govori je koncept na koji Srbi nikad neće pristati, a to je BiH bez entiteta.

“Zagovaranje takve BiH zapravo je loše umivena ratnohuškača politika koja teži dominaciji jednog naroda nad drugima”, poručuje Trivić.

– RS je trajna kategorija, potvrđena Dejtonom. Pomirite se s tim. Kao što ja prihvatam teritorijalni integritet i suverenitet dejtonske Bosne i Hercegovine, trebali biste i vi prihvatiti entitetsku državnost RS u okviru dejtonske BiH. Ali dobro, idu izbori, navikli smo da retrogradne strukture siju ekstremni nacionalizam kako bi se iza sakrila korupcija onih koji pod tim plaštom pljačkaju sopstvene narode – poručila je Trivićeva.

Trivić kaže da o cijenama koje divljaju i čiji se rast može svakodnevno bilježiti, te o posljedično naraslim prihodima budžeta od čega nijedan čovjek nije vidio korist, niti je obezbeđen ijedan mehanizam za pomoć građanima u uslovima inflacije, vlasti ne govore.

– Najbitnije je da Dodik napada Zapad, glumeći velikog srbendu, Bakir udari licemjernim “čestitkama” na Srbiju i RS glumeći velikog Bošnjaka, a na to sve svakodnevno svjedočimo da su korupcija i kriminal najveći problem svih naroda, što treba mijenjati. Politički, Dejton je okvir u kojem treba da se krećemo i to treba ostati tako ako želimo da sačuvamo mir i stabilnost – zaključila je Trivićeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.