Akcija AS: SIPA pretresa kuću direktora Bosnalijeka, u Sarajevu priveden i profesor Mehmed Jahić

U okviru jutrošnje akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Konjicu vrše se pretresi kuće direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića.

Riječ je o, kako SIPA tvrdi pretresima zbog sumnje na krivična djela zloupotrebe položaja i djela koje je okarakterisano kao povlaštene informacije.

U okviru iste akcije u Sarajevu je priveden i profesor sa Ekonomskog fakulteta Mehmed Jahić, a predmet istrage su i neki njegovi članovi porodice.

Radi se o akciji koja se odnosi na kompaniju Bosnalijek, zbog čega je SIPA već ranije privodila direktora Uzunovića i u okviru čega traje istraga.

Detalji o konkretnim sumnjama na zloupotrebu položaja bit će poznati naknadno, a ranije je suština problema bila izvlačenje novca i kupovanje dionica.

Akcija se provodi po nalogu općinskog i kantonalnog suda u Sarajevu, pod nadzorom Tužilaštva KS. Akcija se provodi u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA), Federalnom upravom policije (FUP), MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.