Aleksandar “broj 2” Vulin: “Napadi na člana Predsjedništva BiH će se intenzivirati, na Drini blokada više neće biti”

Posljednje Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je za medije iz bh. entiteta RS da Srbija neće uvoditi sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te istakao da svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila.

“Što se tiče napada na člana Predsjedništva BiH, oni će se intenzivirati. Ja tu uopće nemam sumnju, uostalom kao i kada je u pitanju (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić. Svako ko brani legitimne srpske nacionalne interese prije ili kasnije dođe pod udar određenih sankcija velikih sila”, rekao je Vulin.

On je naveo da ni Srbija, ni RS, ni Vučić, ni Dodik nisu donijeli “Inckov zakon” koji je napravio potpunu destabilizaciju političkog života u BiH.

“O tome treba da razmišljaju oni koji su mu rekli da to uradi i oni koju mogu da isprave posljedice njihovog zakona. To nije pitanje za Srbiju, ali ni za RS”, istakao je Vulin.

On je ponovio da Srbija neće uvoditi sankcije ni Dodiku, niti RS.

“Blokada na Drini više nikada neće biti i nijedan Srbin nikada neće biti pod udarom sankcija koje dolaze iz Beograda. Mi našu RS volimo, BiH poštujemo”, naglasio je Vulin.

Leave your vote