Aleksandar Vučić beskrupulozno: “Ne postoji zakon i princip po kojem bih mogao izručiti Kornjaču”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Duško Kornjača državljanin Srbije čije “izručenje traži Bosna i Hercegovina i prozapadna opozicija i da se radi o uglednom ljekaru”.

“Po kom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe? Ja neću, a nemam ni pravo ni po jednom zakonu Republike Srbije”, rekao je Vučić, a prenose Novosti.rs.

Osvrnuo se i na komentare da on “štiti ratne zločince”.

“Ne štitim, već poštujem neke principe. Ja više neću da slušam teorije kako Srbija ima najviše ratnih zločinaca. Ja neću, neću takvu teoriju i ne možete mi ništa”, rekao je Vučić za srbijanske medije.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je još i da “ne misli da bi bio spas ni za BiH ni za političku situaciju u BiH kada bi progonio Milorada Dodika zato što je rekao šta misli”.

Vučić je, povodom upućenog pitanja lidera SDA Bakira Izetbegovića Tužilaštvu BiH da li će se usuditi da krene na Dodika, rekao da ne može da se miješa u to šta će uraditi neka institucija ili neće.

Povodom optužbi Izetbegovića da “Srbija širi agresivni nacionalizam i da to ima uticaj na BiH”, Vučić je istakao da ne želi da učestvuje “u izbornoj kampanji Izetbegovića i da Bošnjaci kad god im je potrebno napadaju Srbiju”.

Leave your vote