Aleksandar Vučić: Bošnjak iz Sjenice vam daje bubreg, a ja po 200.000 eura ako dobijete LeBrona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ugostio srbijansku košarkašku reprezentaciju koja je nedavno osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu koje se održalo na Filipinama, Japanu i Indoneziji. Srbija se nadala svjetskom zlatu, ali ih je Njemačka pobijedila u finalu. Ipak, srebrni košarkaši dočekani su sinoć u Beogradu.

“Košarkaši su pokazali šampionsko srce i energiju. Znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću.

Koliko su ovi momci uspjeli ujediniti cijelu zemlju.

Hajrudin Redžov, Bošnjak iz Sjenice, ponudio je bubreg Simaniću”, rekao je Vučić te istakao kako su košarkaši i selektor Svetislav Pešić dobili premiju od 25.000 eura zbog srebra na Svjetskom prvenstvu.

Ujedno je najavio daleko veći iznos ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

“Čekamo zlato u Parizu, ne srebro, nego zlato. Vidim da LeBron James okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobijedimo.

Hvala svim članovima tima, porodicama, ljudima u savezu. Čestitam vam i zahvaljujem vam se i kažem da vas cijela Srbija voli.

Do zlata u Parizu! Oprostite, zaboravio sam. Povećavamo nagrade, za zlato koje donesete, svako od vas će pojedinačno dobiti 200.000 eura.

Dramatično povećavamo nagrade i bit ćemo peti u svijetu po nivou premija”, poručio je optimistični predsjednik Srbije.

Na svečanom prijemu još su govorili selektor Pešić i kapiten Bogdan Bogdanović.

Inače, danas se Vučić ponovo našao u centru pažnje jer je nakon što je najavio pojeftinjenje osnovnih namirnica, to i demonstrirao tako što je napravio sendvič s parizerom.

Vučić je u Palati Srbije, zajedno sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem doručkovao sendvič sa parizerom i drugim namirnicama koje su danas pojeftinile u trgovinama širom Srbije.

Vučič je kazao kako se odlučio na ovakav “performans” kako bi dokazao “modus laganja” opozicionara – prenosi Klix.

Kazao je kako je prilikom prošlog obraćanja u kojem je pokazivao proizvode iz košare dobio poruke kako taj parizer on sigurno jede, te da je htio dokazati da je “sasvim običan čovjek”.

Tajna Vučićevog sendviča je u pola kilograma hljeba, majonezi i parizeru, a kao piće poslužio je “jogurt domaće proizvodnje”.

Dodao je da je obrok za troje koštao 580 dinara (9.66 KM) što je znatno jeftinije nego što je to ranije bilo.

“Stavimo majonez na pola hljeba kao što smo u vijek radili, stavimo salamu i sad lijepo jedemo, pola kile hljeba dovoljna za mene debelog i previše”, na kraju je kazao Vučić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.