Aleksandar Vučić izjavom izazvao gomilu negativnih reakcija u Bosni i Hercegovini: “Dat ćemo prvo zemljama iz ‘Otvorenog Balkana’, a potom BiH i Crnoj Gori”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susjedne zemlje u mjeri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

“Razgovarat ćemo sa svima. Dat ćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najprije zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susjedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svijetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cijena na berzama.

“Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razumije sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbjede dovoljne zalihe hrane.

Brojne su negativne reakcije u BiH nakon ove izjave.

– De ti Vučiću vrati dug Bosni od hidroelektrana. Tvoja pomoć nam i nije potrebna – jedan je od komentara.

– Nećeš Vučiću dati nego prodati i dobro zaraditi po novim cijenama – napisao je drugi korisnik Facebooka.

– Dat ćemo mi tebi ako ti zafali – stoji u jednoj od reakcija koja je nasmijala mnoge.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.