Aleksandar Vučić o nemirima u Crnoj Gori: “Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima”

Događaji Posljednje Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore promjenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

Ono što je dobro jeste da je Vlada promjenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci“, rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

On je rekao da zna ko je obezbjeđivao mitropolita Joanikija, ali da mu „ne pada na pamet da kaže o kome se radi“.

„Sve zasluge za obezbjeđenje pripadaju vladi Crne Gore. Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima“, jasan je predsjednik i podvukao da su ljudi uglavnom zadovoljni ovim ustoličenjem.

On je izjavio da bi bio „obješen“ da je on predvodio neke eventualne proteste u Srbiji, kao što je to jučer uradio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Ako je protiv Srba, onda se smatra da je sve dozvoljeno“, rekao je predsjednik Vučić.

Vučić je rekao da je Nenad Čanak otišao u Crnu Goru da „lupa gluposti“ i da postoje pokušaji da se Srbija skrene sa dobrog puta, kako ne bi brinula o svom narodu i o svom jeziku, vjeri…

Podsjetimo, jutros su na Cetinju otpočeli sukobi demonstranata i policije, prilikom kojih je povrijeđeno pet osoba. Demonstranti su u više navrata zasipali policiju kamenjem i Molotovljevim koktelima, na šta je policija odgovorila suzavcem.

Savjetnik predsjednika Crna Gore Veselin Veljović je uhapšen na Cetinju nakon što je pokrenuo napad na policijske snage.

Veljović je u trenutku hapšenja bio u gradskoj kafani, kada je policija naredila da se objekat isprazni, a Veljović privede.

Leave your vote