Aleksandar Vučić o okupljanju Bošnjaka iz cijele regije: Ja nemam nikakav strah. Možda je njihova politika puna kompleksa. Pomoći ću i oko organizacije

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a, potvrdio je da će 12. aprila biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona. No, kako kaže Konaković sastanak je dogovoren i prije nego se pojavila informacija o “Vaskršnjem saboru” kojeg organizuje Aleksandar Vučić.

No, kako je Konaković pojasnio ovaj skup nije nikakav odgovor skupu koji se planira u Srbiji, a iza kojeg stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sve ovo je prokomentirao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji trenutno boravi u Parizu.

“Mogu da kaže da oni žele sopstveno političko uništenje i nemam problem sa tim. Kada smo najavili “Vaskršnji sabor” i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli.

Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazali skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije.

Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja…

Spreman sam da pomognem”, kazao je Vučić.

Potom je dodao:

“Ukoliko to žele da organizuju i Novom Pazaru i Beogradu ja ću im pomoći. Neka se okupe Bošnjaci i ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah.

Možda je njihova politika je politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne, i da se mi sakrijemo u mišiju rupu.

Mislim da je ključ u saradnji.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.