Aleksandar Vučić o protestnoj noti Turskoj…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija, zbog najnovijih izjava o stavovima Turske o Kosovu i NATO-u, odlučiti da li će uputi protesnu notu Ankari.

Vučić je u obraćanju javnosti povodom ukrajinsko ruske krize, rekao i da je ministarstvo spoljnih poslova Srbije pripremilo tu protesnu notu.

“Da li ćemo je uputi ili ne, odlučit ćemo kasnije”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, protesna nota je pripremljena zbog izjava poslije sastanka kosovske predsjednice Vjose Osmani i predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Erdogan je ranije rekao u Ankari, poslije sastanka sa Osmani, da njegova zemlja podržava i da će se zalagati za ulazak Kosova u NATO.

Podsjećamo, predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan primio je predsjednicu Kosova Vjosu Osmani koja boravila u zvaničnoj posjeti u Ankari.

Erdogan je uz najviše državničke počasti u Predsjedničkoj palati u Ankari primio kosovsku predsjednicu Osmani.

Dvoje lidera su započeli bilateralni sastanak, a potom su u njihovom prisustvu bili održani i sastanci proširenih delegacija Turske i Kosova.

Erdogan i Osmani su se poslije toga obratili novinarima.

Osmani se prethodno sastala i sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turkiye Mustafom Sentopom i ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.