Aleksandar Vučić ponovo “podiže prašinu”: Najavio je u Bosni i Hercegovini izgradnju “svesrpskog svetilišta”

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s patrijarhom srpskim Porfirijem povodom “80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen-kompleksa manastira Jasenovac”.

“Razgovarali smo danas o svim važnim pitanjima, o tome kako i na koji način da osnažimo kulturu pamćenja, da učinimo sve da ne budu zaboravljene jasenovačke žrtve, kao i šta je to što država može da pomogne i srpskoj crkvi koja ima izuzetno značajnu ulogu u cijelom ovom procesu”, napisao je Vučić nakon sastanka na Instagramu.

Kako je rekao, danas su konačno postigli dogovor da krenu u izgradnju nečega što bi trebalo da bude svesrpsko svetilište na najtužnijem mjestu, u Donjoj Gradini (u BiH, op.a.).

“Da podignemo veliki memorijalni centar u kojem bismo podsjetili i na sve druge zločine počinjene nad našim narodom i da svima ukažemo kroz šta je srpski narod prolazio, i da se širi istina o tome. Veoma sam zadovoljan što kao predstavnici države možemo da učestvujemo u nečemu što je od velikog, historijskog značaja, i za našu zemlju i za naš narod. Ponosan sam što Srbija pamti!”, napisao je Vučić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.