in ,

Aleksandar Vučić priznao da je ljut na premijerku Srbije Anu Brnabić!

Nije želio da kaže koji su to ministri, dodajući da je to posao premijerke

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u svom obraćanju kako je nezadovoljan radom pojedinih ministara, po pitanju angažovanosti na rastu BDP-a Srbije.

“Zamolit ću premijerku da ukaže na moje nezadovoljstovo radom pojedinih ministarstava po pitanju rasta BDP – a i po pitanju njihovog angažmana za stopu rasta. Nisu ni znali da potroše svoje pare u januaru, a koje su tražili u budžetu prije samo mjesec i po dana”, rekao je Vučić za RTS.

Nije želio da kaže koji su to ministri, dodajući da je to posao premijerke.

“Ja ću njoj da kažem šta mislim. Ne možete da držite sastanke za rast BDP-a, a da dođu samo dva ili tri ministra, što govori da ostali ne razumiju koliko nam je rast važan”, istakao je Vučić.

“Po tom pitanju sam malo ljut i vjerujem da će razumjeti ovu poruku. To ne radim zato što želim nekog da kritikujem već zato što znam koliko je to važno za našu zemlju. Da bi mogli da nabavimo sve lijekove i vakcine, da gradimo bolnice, povećamo plate i penzije”, zaključio je Vučić.

Zatim će pomoć od države dobiti i sektor prevoznika. U narednih 6 mjeseci davali smo im po 600 eura po autobusu.

Donijeli smo odluku da svim punoljetnim građanima Srbije koji se prijave na one telefone u maju isplatimo 30 eura, a još 30 eura u novembru, a penzionerima još 50 eura, obećao je Vučić i dodao da bi to bio ukupan paket mjera oko 2,5 milijarde.

Zvijezda showa “Gospodin Savršeni” Hana Rodić pokazala kako izgleda bez šminke i sve ostavila bez riječi

Sjećate li se jednog od najboljih bosanskohercegovačkih filmova svih vremena?