in ,

Aleksandar Vučić provocira susjede: “Kakve veze ima Nikola Tesla s Hrvatskom, stavili ga na sitniš”

Aleksandar Vučić progovorio o Nikoli Tesli.

Aleksandar Vučić progovorio o Nikoli Tesli.

Jedna od tema koje se sinoć na Pinku dotakao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, bila je odluka Hrvatske da na svoje eurske novčanice stave lik Nikole Tesle.

Kada uđe u evrozonu, Hrvatska planira da se na eurokovanicama od 50, 20 i 10 centina nalazi lik Tesle, genijalnog izumitelja srpskoga porijekla rođenog u Hrvatskoj koji je gotovo cijeli život radio u SAD-u gdje je i ostvario sve izume.

Vučić kaže da je Tesla “genij koji pripada čovječanstvu” pa “nije nikakav problem da pripada i Hrvatima, ali ne zato što je Hrvat ili zato što je iz Hrvatske”.

“Kakve veze ima Tesla s Hrvatskom, mogli su i Brucea Leeja staviti na svoju kovanicu. A Nikolu Teslu, ako su već htjeli, mogli su staviti na najvažnije novčanice, a ne na sitniš”, rekao je Vučić u intervjuu za provladinu komercijalnu TV Pink.

Srbijanski predsjednik osporava Tesline veze s današnjom Hrvatskom. Tesla je bio “Amerikanac srpskog podrijetla, rođen kao Srbin, od oca Srbina i majke Srpkinje i čija je obitelj ubijana i stradala upravo zato što je pripadala srpskom rodu”, rekao je.

Vučić smatra da je Srbija vezana uz Teslu jer je to matična država njegova naroda i jer je sam za sebe govorio da je Amerikanac i Srbin.

Vučićevo pominjanje Tesle sigurno je inicirao hrvatski predsjednik Zoran Milanović u subotu je predložio Srbiji da i ona predloži Teslu kada uđe u evrozonu i sugerirao da ta zemlja ima veze s Teslom koliko i s Bruceom Leejem.

Sudija podnio ostavku zbog zabrane negiranja genocida, a i ranije imao slične stavove

Dragan Mektić o nesuvislim potezima Dodika i SNSD-a: “Ja ću RS braniti, ali ako u njoj nema Milorada”