Aleksandar Vučić se “malo zanio” pa govorio o glasanju u UN: Spreman sam da gutam žabe da bi narod imao dignutu glavu

“Svako ko je iole fer, sa lakoćom može zaključiti da se Srbija ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, moralno, časno, principijelno i odgovorno”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o glasanju Srbije da se Rusija suspendira iz Vijeća Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

“Ne možete u politici da donosite odluke koje vam se sviđaju i ježim se neodgovornih koji govore takve stvari”, rekao je Vučić novinarima nakon noćne vježbe Vojske Srbije „Vatreni štit 2022“.

“Ako hoćete da se dodvoravamo, uništićemo zemlju za sedam dana, a ja hoću da se borimo za fabrike, ljude, investicije, da možemo sebe da pogledamo u ogledalo kao nacija i vjerujte, imamo više obraza od nekih koji nam drže pridike”, naveo je Vučić.

“Pitate kako reagujem na to što je (Dmitrij) Peskov bio odgovoran. Recite mi ime zemlje u Evropi koja jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedine zemlje u Evropi čiji avioni lete za Moskvu i Sankt Peterburg, koje je ime male zemlje i nacije? Naša zemlja, je l’ tako, a vi mislite da oni ne znaju takve stvari”, predočio je predsjednik Srbije.

Naveo je da je njegov posao da štiti narod i zemlju.

“Spreman sam da gutam žabe da bi narod imao dignutu glavu, ponos i dostojanstvo. Mislite da mi je lijepo i uživam u tome? Tražim od ljudi poštovanje za odgovornost i da razumiju situaciju u kojoj se nalazimo, a ona nije nimalo laka i jednostavna”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, Generalna skupština UN-a izglasala suspenziju Rusiji prije dva dana. Za prijedlog je glasalo više od dvije trećine od 193 zemlje koje sudjeluju u radu Opće skupštine, a među kojima su i Bosna i Hercegovina i Srbija.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.