Aleksandar Vučić se mučno oglasio o sankcijama Miloradu Dodiku i ekipi: “Srbija nije sretna, imat ću mnogo pitanja za administraciju SAD-a”

Posljednje Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na američke sankcije koje su uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kazavši kako je zabrinut, ali i kako nije vrijeme za brzoplete reakcije.

Vučić je poručio kako namjerava razgovarati s Dodikom i predsjednicom RS Željkom Cvijanović, kao i da je riječ o komplikovanoj situaciji koja nije za hitru i brzopletu reakciju.

“Ja ću 10. ili 11. januara razgovarati s Dodikom. Riječ je o komplikovanim stvarima, koje nisu za brzopletu reakciju. Ono što mogu da kažem prije svih naših analiza – Srbija nije sretna zbog sankcija. Srbija neće provoditi sankcije protiv svog naroda”, rekao je Vučić.

Rekao je i kako je zabrinut zbog sankcija, kao i da će imati mnoga pitanja za administraciju Sjedinjenih Američkih Država.

Podsjetimo da se u obrazloženju sankcija navodi da je Dodik na novoj američkoj crnoj listi zbog potkopavanja stabilnosti, zbog korupcije i ugrožavanja mirovnog sporazuma.

Inače, Vučić je jučer poslao vrlo čudnu poruku. Više na linku ispod.

VEZANI TEKST: Milorad Dodik ohlađen, a Aleksandar Vučić uputio vrlo čudnu poruku: “Od šeika Nasera sam dobio psa i sada je vrijeme za igru”

Leave your vote