Aleksandar Vučić se obraća javnosti nakon izbora u Srbiji: “Bilo je teško mojoj porodici kroz sve ovo”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon današnjeg izbornog dana u toj zemlji. Ranije se građanima obratila i premijerka Srbije Ana Brnabić, a oglasio se i i predstavnik opozicije “Srbija protiv nasilja” Peđa Mitrović. Vučićevom govoru prisustvuje i Milorad Dodik, a ranije je u štabu SNS-a primjećen i ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

-Poštovani građani Srbije, mi ćemo vam saopštiti, da vas ne gnjavim, više o pravcu i politici Srbije.

Reći ću naravno i za Beograd preliminarne rezultate.

I u Beogradu nesumnjivo najviše glasova osvojila je lista Beograd ne sme da stane – rekao je Vučić.

On kaže da su na izborima za pokrajinsku skupštinu Vojvodine, u kojoj ima 120 zastupnika, apsolutnu većinu dobila lista “Srbija ne sme da stane”.

-Od 120 poslanika lista Srbija ne sme da stane imaće između 67 i 69 poslanika. Drugoplasirana je lista Srbija protiv nasilja, sa 28 do 29, znači dvostruko manje i glasova i poslanika. Trećeplasirana je lista SVM sa 9 mandata, pa SPS sa 7 mandata, NADA sa 6 mandata, i neka Ruska stranka sa jednim mandatom u Vojvodini – rekao je Vučić.

“Bilo je teško mojoj porodici kroz izbore”, istakao je u jednom momentu. Vučić ističe da su ozbiljnost i odgovornost doprinijeli ovakvom rezultatu.

-Što se tiče Srbije, na uzorku od 76 posto, dakle moguće je da se promijeni za plus ili minus jedan posto.

Srbija ne smije da stane na 46,5 posto, SPN na 23,5, negde dvostruko više imamo na nivou Srbije.

SPS 6,5 odsto, NADA 4,9 odsto, Nestorović 4,7 odsto i SVM 1,9 odsto – rekao je on.

Lista Srbija ne sme da stane imaće svakako više od 127 mandata, kazao je. “Jedna lista, Srbija ne smije da stane, imaće apsolutnu većinu u parlamentu – rekao je on. Oglasila se ranije i premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Dobrodošli na slavlje”, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da se danas moglo čuti puno neistina, insinuacija i lažnih vijesti.

“Sve sa jednim ciljem, da se kreira atmosfera za izazivanje haosa i panike. Borili smo se protiv toga, poštujući izbornu tišinu”, kazala je Brnabić.

U nastavku je iznijela prve rezultate izbora u Srbiji koje je dobila SNS.

“Prema 50 posto obrađenih biračkih mjesta, želim građanima Srbije da saopćim da naša lista ‘Srbija ne sme da stane’ ima 47.1 posto glasova, ‘Srbija protiv nasilja’ 23 posto, SPS 7 posto, NADA 4,9 posto i ‘Mi – Glas naroda’ Nestorović 4,6 posto”, rekla je Brnabić.

Dodala je da će SNS sigurno imati više od 125 mandata u Narodnoj skupštini Srbije.

“U ovom trenutku to je 131. Za Beograd želim da kažem da tek stižu prvi rezultati. Opozicija tu ima plan da proglasi pobjedu, ali glasovi još nisu prebrojani, opozicija izmišlja svoje brojeve”, kazal je Brnabić.

Predstavnik opozicije “Srbija protiv nasilja” Peđa Mitrović izjavio je kako postoje šanse da će opozicija odnijeti pobjedu u Beogradu jer je izlaznost na mjestima gdje je opozicija 2022. godine odnijela pobjedu porasla.

Također, na mjestima tamo gdje je prošle godine SNS odnio pobjedu, izlaznost je manja u poređenju sa prošlogodišnjim izborima, rekao je on.

Mitrović je rekao da su ovi izbori sa najviše nepravilnosti, te da je sama premijerka Ana Brnabić potvrdila da je Štark Arena, kako je rekao, “sabirni centar” za SNS birače.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.