Aleksandar Vučić se obratio javnosti: Privedena i majka dječaka koji je počinio masakr u školi Beogradu

U 18.00 sati Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obratio se javnosti nakon što je jutros iza 8.00 sati učenik beogradske osnovne škole ubio osam učenika i čuvara jedne od najboljih srbijanskih škola.

„Danas je jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji naše zemlje. Izražavam saučešće porodicama, roditeljima, braći, sestrama, dekama i bakama ubijene djece, kao i djeci i porodici ubijenog radnika obezbeđenja“, rekao je Vučič na početku obraćanja.

“Njegov otac je kao vlasnik oružja uhapšen, privedena je i majka”, kazao je Vučić na obraćanju.

„Dječak se od ovog trenutka nalazi na posebnom mestu, biće smešten u posebnom delu Klinike za neuropsihijatriju, njegov otac je, kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, nepropisno čuvao, iako je imao sve dozvole, uhapšen, privedena je i majka,

Zbog mnogo priča i laži, neistina koje se šire mrežama, dužan sam da govorim o stvarnim uzorcima i posljedicama, a ne onome što kao glasina kruži i postaje nepisana istina, makar s isitnom nemalo nikave veze“, rekao je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, ranije danas u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u 8.40 sati učenik sedmog razreda K.K. (14) pucao je na obezbjeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja, dok je šestoro djece i jedna nastavnica povrijeđena.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije danas saopštilo da K. K. (14), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ne podliježe krivičnoj odgovornosti.

Ovo je za Nova.rs potvrdila i Irina Borović, advokatica osumnjičenog dječaka, ali i otkriva od čega zavisi dalji tok slučaja.

„Sada bi trebalo da se urade toksikološke analize na VMA, nakon čega će sa njim obaviti razgovor predstavnik Centra za socijalni rad.

Nakon toga, sa njim će razgovore obaviti i psiholog i psihijatar i od toga će zavise naredni koraci“, kaže za Nova.rs Irina Borović.

Ona dodaje da je ocu dječaka određeno zadržavanje do 48 sati, te da će on biti saslušan u petak.

Tada će se odlučivati i o tome da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten na slobodu.

Ubijeno je devet osoba, među kojima osmero djece i portir.

Kako je ranije danas saopštio MUP, osumnjičeni učenik je duže vrijeme planirao zločin.

U njegovom stanu pronađen je spisak sa učenicima koje je planirao da likvidira, kao i nacrt škole u kojoj se dogodio zločin.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.