Aleksandar Vučić se oglasio o nestanku mladog Splićanina u Beogradu: ‘Policajci imaju skicu onoga što se moglo dogoditi’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da zna dosta detalja o slučaju nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu, ali da će policija jedina biti otvorena za daljne informacije o događaju.

“Policija će jedina biti otvorena za dodatne informacije, trenutno nemaju suštinsko rješenje za njegov pronalazak”, kratko je odgovorio predsjednik.

“Nadam se da će naši nadležni organi uspjeti pronaći mladića iz Splita, Matej mislim da se zove. I zbog njega i zbog njegove porodice. Naša policija radi sve. Već imaju skicu onoga što se moglo dogoditi. Potrebno je da damo sve od sebe da pronađemo mladića”, kazao je predsjednik Srbije, piše Telegraf.

Podsjetimo, danas je četvrti dan intenzivne potrage za 27-godišnjim Splićaninom Matejom Perišom, koji je oko 2,30 sati nestao iz beogradskog kluba Gotik, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Nestanak su policiji u 18 sati idućeg dana prijavili prijatelji, s kojima je stigao u glavni grad Srbije na proslavu Nove godine.

“Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku, u skladu sa zakonom, poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića i intenzivno tragaju za njim. U potragu za M.P. uključeni su policijski službenici iz više organizacijskih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Srbije”, saopštio je ranije MUP Srbije.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.