in ,

Aleksandar Vučić se pravda narodu: “Novac sam telefonom tražio za put, a ne za sebe – tražit ću ponovo”

Aleksandar Vučić se pravda nakon ispada.

Aleksandar Vučić se pravda nakon ispada.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u telefonskom razgovoru, u direktnom televizijskom prenosu sa Đerdapa, nije tražio devet miliona evra za sebe i svoje kompanije već za izgradnju puta između Donjeg Milanovca i Golupca.

„Ja sam sebi dao za pravo to do uradim, ali nisam uzimao devet miliona eura za sebe i svoje kompanije. Tražio sam odgovor da li imamo taj novac u budžetu, da li imamo tu mogućnost u tekućoj rezervi, kroz dodatno sagledavanje bilansa, za izgradnju puta između Donjeg Milanovca i Golupca. I ponosan sam što sam dobio potvrdu da imamo i što možemo da izgradimo tih 50 kilometra puta važnog za istok Srbije“, rekao je Vučić.

On je to rekao u Pančevu, nakon obilaska fabrike ZF Srbija, na pitanje po kom članu Ustava je i od koga tražio telefonom devet miliona evra, kada je u pitanju novac građana Srbije kojim raspolaže Vlada, u skladu sa zakonom – prenosi N1 Srbija.

Vučić je rekao da to možda nije u skladu sa nekim konkretnim članom Ustava ali da „nije ni u suprotnosti ni sa jednim članom“.

„Drago mi je što mi zamjeraju što želim da se gradi po Srbiji, da se zemlja razvija, i nastavit ću to da radim“, rekao je on.

Govoreći o nastavku dijaloga, Vučić je rekao da predstavnici Beograda u Brisel idu u najboljoj vjeri jer žele da rješavaju i pitanje nestalih i ostale neriješene probleme.

„Napredak u dijalogu je potreban a da li je realan, to ne znam. Ali ako budemo napredovali u dijalogu, lakše ćemo dovoditi i investitore“, rekao je on.

Žustra reakcija iz SDP-a: “Vrijeme je da stanemo u kraj hrvatskoj bahatosti i bezobrazluku te uvedemo recipročne mjere”

Nedim Sladić najavom obradovao mnoge: “Ljeto se pozdravlja, često će nam biti potrebni kišobrani”