Aleksandar Vučić tvrdi: Svi se naoružavaju, a i Srbija ne zaostaje, uskoro ćete moći to vidjeti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarisao jučerašnje izjave britanskog šefa diplomatije Davida Cemerona u kojoj je Srbiju nazvao “proxyjem Rusije”, rekavši da je Srbija nezavisna i suverena zemlja i da nije protektorat, ni Rusije, ni Britanije, ni Amerike, ni Njemačke, niti bilo koga drugog.

“Srbija se diči svojom samostalnošću i zato jesam razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Kamerona da je Srbija protektorat Rusije, kao i pričama o tome da ćemo mi da budemo ti koji destabilizuju region”, rekao je Vučić.

Kako kaže, čini mu se da mnogi drugi upravo na tome rade.

“Zdušno i svesrdno uz pomoć upravo onih faktora koji nam dijele lekcije svakodnevno.

Ali dobro, šta da radite.

Očigledno da mnogima smetate kada želite da imate svoju politiku i kada ta politika nije poslušnička.

Mi ćemo nastaviti da imamo svoju samostalnu i nezavisnu politiku, pa i po pitanju Ruske Federacije i po pitanju mnogih drugih”, naglasio je Vučić i dodao da su odnosi Srbije i Rusije vrlo dobri.

Vučić je izjavio da se cijeli svijet, kao i region, ubrzano naoružava, ali da ni Srbija ne zaostaje u tome.

“Naoružavaju se i svi ovdje u regionu. A naše je da ne zaostajemo. I sve što mogu da vam kažem, to je da ne zaostajemo. Uskoro ćete to moći da vidite.

Samo ćemo vas obavijestiti o preciznom datumu”, rekao je Vučić, komentarišući izjavu novog francuskog premijera da je njegov prioritet naoružavanje Francuske.

Vučić je rekao da je izjava novog francuskog premijera logična.

Dodao je da su novinari sa Kosova pitali Amerikance šta misle o najavljenom uvođenju vojnog roka u Srbiji, a da su im Amerikanci odgovorili da pomno prate situaciju.

“I ja pomno pratim sve što se zbiva svuda po svijetu. I u Americi, i u Engleskoj i u Francuskoj i u Njemačkoj i u Švedskoj. Svuda sve pomno pratimo.

Ali ono što ne morate pomno da pratite, što vidite, čak i da ne vidite ništa i da se pravite da ne čujete ništa, to je da se svi naoružavaju do zuba. Logično, zašto se ne bi Francuska naoružavala”, zaključio je Vučić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.