Aleksandar Vučić u Sjenici poručio pred okupljenim građanima: “Bošnjaci trebaju da se osjećaju jednako sa ostalim ljudima Srbije”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima da je Srbija njihova zemlja koliko i njegova i bilo kog građanina Srbina ili Mađara, Rumuna i bilo koje druge nacionalnosti.

Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da treba da se osjećaju jednako sa ostalim građanima Srbije.

– Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mjestu – poručio je Vučić, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Predsjednik Srbije je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju priče.

On je rekao da je njegov prijedlog predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Reccep Tayyip Erdogan) i lideru SDA u BiH Bakiru Izetbegoviću bio da se uradi autoput od Kotromana do Sarajeva u dužini oko 100 kilometara, pošto zna koliko građani u tom dijelu Srbije vole da idu u Sarajevo, kako bi mogli da stignu za svega dva i po sata.

Fadil Nikšić iz Kladnice poručio je Vučiću da je Sjenica i njegov grad.

– Došli ste ovdje kao predsjednik poslije 100 godina da obiđete Sjenicu i uradili ste za dvije godine 100 kilometara modernog asfalta na Pešteru i hvala vam na tome. Uradili ste više krupnih projekata nego svi predsjednici, od kralja do sada. To svi ovdje potvrđuju – poručio je Nikšić.

On je zahvalio Vučiću i što je, kako je rekao, poštovao muftiju Muamera Zukorlića i sarađivao sa njim na časnim osnovama.

– I naš muftija je ostavio bošnjačkom narodu da je i nama država Srbija i mi ćemo to poštovati. Uvaženi predsjedniče, da poštujete svoje Bošnjake, poručio je Nikšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.