Aleksandar Vučić u strahu, otkrio karte javnosti: “Ako kažem lični stav o Rusiji i Ukrajini moglo bi biti posljedica po Srbiju”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić insinuirao je večeras uoči gostovanja na jednoj srbijanskoj televiziji da se njegov lični stav o agresiji Rusije na Ukrajinu razlikuje od službenog stava države Srbije.

Vučić je na početku upitan za lični odnos prema napadu Rusije na Ukrajinu.

“Ako bi govorio s ličnom konotacijom, moglo bi biti posljedica po Srbiju, tako da na to ne mogu odgovoriti”, rekla je predsjednica.

U nastavku je rekao da je on prvi Srbin koji je dobio ruski orden nakon više od stoljeća.

“Ja sam prvi nakon Nikole Pašića dobio orden Aleksandra Nevskog. Moja kćerka je išla u rusku školu. Ona savršeno govori ruski. Mi ostali razumijemo taj politički jezik dovoljno dobro.Sve to na nas užasno pogađa. Moram posebno voditi računa o Srbiji. Ja sam predsjednik Srbije”, kazao je Vučić

Dodao je da je činjenica je da je izgubio dio glasova na izborima jer je govorio o stvarima “koje su loše”.

“Da nisam, možda bismo išli i do 65 posto. Ni ja večeras ne mogu pričati ljudima bajke, bit će dobre vijesti, a onda možemo o problemima”, rekao je Vučić uoči gostovanja na televiziji Pink.

Podsjećamo, nedavno je Rusija izbačena iz Vijeća za ljudska prava UN-a, a ambasador Srbije je glasao “za”. Ova odluka Aleksandra Vučića izazvala je oštre osude u Rusiji, ali i u samoj Srbiji.

Upitan za reakciju Moskve zbog glasanja Srbije za suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava, Vučić je tada rekao da “svi govore o Vučićevoj i Orbanovoj izdaji”, ali da je Srbija odgovorna.

“Svako ko je fer, sa lakoćom zaključuje da se Srbija ponaša odgovorno, principijelno i u skladu sa Međunarodnim pravom. Da li uvijek možete da donosite političke odluke kakve želite? Naravno da ne možete. Ježim se takvih izjava. Zemlju možete da uništite za sedam dana. A mi želimo da se borimo”, rekao je tada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.