Aleksandar Vučić u Švicarskoj potpuno suprotno priča od ostalih: Drugačije vidim situaciju u BiH za razliku od većine prisutnih

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je danas u Davosu razgovarao s brojnim svjetskim dužnosnicima iskreno i otvoreno te ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH od većine nazočnih.

“U biti, bio sam iskren, otvoren, govorio o problemima, ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH od većine prisutnih, kao i različita stajališta u odnosu na Albina Kurtija”, kazao je Vučić i dodao kako ne može otkrivati detalje sa sesije pod nazivom “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”, zbog pravila, ali je ukazao da su na skupu iznijeli potpuno različite vizije o budućnosti Balkana.

Prema njegovim riječima, dominantna tema bila je Ukrajina, Rusija i ruski utjecaj na regiju, prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Teška rasprava o budućnosti zapadnog Balkana s europskim i regionalnim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu”, naveo je prethodno Aleksandar Vučić svom Instagramu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a taj susret ocijenio kao “vrlo kratak”.

Odgovarajući na upit novinara o tome kako je protekao susret s hrvatskim premijerom Plenkovićem, Vučić ja kazao da je hrvatsko ponašanje primjer kako mnogi u EU misle da zbog EU puta mogu Srbiji određivati što smije ili ne raditi, ali da neće podilaziti hrvatskoj politici.

– Hrvati misle da imaju pravo određivati vam što da kažete i radite.

Nekadašnje rukovodstvo Srbije je puzalo pred njima, a čim neko nije takav da kaže kako poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku djecu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj – kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je, osvrćući se na izjave iz Hrvatske prema kojima će Srbiji biti blokiran “evropski put” zbog optužnice koje je srbijansko tužilaštvo za ratne zločince podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardiranja izbjegličke kolone u Oluji, dodao da će Hrvatska, baš kao što je Švedskoj i Finskoj zabranila ulazak u NATO, i Srbiji isto tako zabraniti pristup Evropskoj uniji, prenose Večernje novosti.

Vučić je istakao kako hrvatska politika inzistira na tome da se ta zemlja prikaže kao žrtva.

– Ako je cijena ulaska da se pomirimo s ubicama djece, onda to Srbija neće prihvatiti – poručio je Vučić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.