Aleksandar Vulin “vulinovski”: Ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu historije, onda je to srpski

Uvijek je vrijeme da Srbija sačuva sebe i svoja prijateljstva, ali nikada nije vrijeme da dobija lekcije iz Hrvatske koju stranu da izabere, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Povodom izjave hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da “nije vrijeme za sjedenje na dvije stolice” i da Srbija “mora da pazi koju stranu bira” ako ima ambicije da uđe u EU, poslije otkazivanja posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrora Beogradu, Vulin je rekao da Srbija nije teritorija, već država, i da države “same odlučuju ko su im prijatelji”.

“Ako postoji narod koji je nepogrešivo birao pogrešnu stranu historije, onda je to hrvatski, i ako postoji narod koji je Hrvate prevodio na pravu stranu historije, onda je to srpski narod”, naveo je Vulin.

Dodao je da Plenković “ne razumije da Srbija ima samo jednu stolicu, srpsku”, prenijelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“Evropa je skup teritorija, ne skup država, niti ih ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelje i neprijatelje. Srbija je jedna od posljednjih država u Evropi, država koja nije uvela sankcije Rusiji i neće ih ni uvoditi“, rekao je on na “Krajiškom crkveno-narodnom saboru ‘Krušedolska zvona 2022′“ kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, prenio je njegov kabinet.

Vulin je rekao da Srbi, bez obzira na to gdje žive, moraju biti “jedinstven politički narod“ i da o nacionalnim pitanjima zajedno donose odluke.

On je ocijenio da “drugi” ne vole kad Srbija “progovori”, jer to znači da je Srbija “jaka i ujedinjena”.

“Nije Republika Srpska nastala voljom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dijete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umjesto nas”, poručio je nedavno Vulin.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.