Aljoša Čampara se “upalio”: “Znamo mi Vučiću šta bude kada ‘Srbinu dozlogrdi’, Bošnjak više nikad neće biti nespreman”

Federalni ministar policije Aljoša Čampara reagovao je na nove secesionističke najave predsjednika RS-a Milorada Dodika kazavši da su snage sigurnosti u BiH, ali međunarodni faktori spremni odgovoriti na svako narušavanje ustavnog-pravnog sistema naše zemlje.

“Oružane snage BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalna uprava policije, uprave policije kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, EUFOR i NATO imaju dovoljno kapaciteta da osujete bilo kakve pokušaja nasrtanja na teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine”, smatra Čampara.

On je kazao da se nada da je Milorad Dodik svjestan kako se niko neće libiti iskoristiti sve sigurnosne kapacitete ukoliko krene putem narušavanja mira jer svaki pokušaj secesije neminovno vodi u rat.

Čampara je uvjeren da neće doći do narušavanja mira u BiH.

“Takvi jednostrani potezi najveću štetu bi nanijeli pripadnicima srpskog naroda u Bosni i Hercegovini jer ovo nije 1992. godina kada su Bošnjaci imali samo srce i ljubav prema domovini.

Uvjeren sam kako neće doći do narušavanja mira u Bosni i Hercegovini, te pozivam lidere političkih stranaka da svoju energiju usmjere ka jačanju ekonomije i poboljšanju života građana BiH umjesto podizanja nacionalnih tenzija i unošenja nemira među narodima u BiH”, dodao je.

On je pozvao i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da se jasno distancira od izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

“Znamo mi Vučiću šta bude kada ‘Srbinu dozlogrdi’, Vama svako malo ‘dozlogrdi’.

Znamo mi šta to znači jer zadnji put kada ste umislili da je ‘Srbinu dozlogrdilo’ počinjen je genocid nad Bošnjacima.

Strašno je i pomisliti da neko, a posebno predsjednik jedne države koja teži EU, šalje poruke koje bi se mogle shvatiti kao prijetnja novim zločinima.

Dakle, graditi državu za bolje sutra svih nas, graditi dobrosusjedske odnose, neka to bude naš imperativ.

U suprotnom nek je i vama jasno, nikad više Bošnjak neće biti nespreman”, zaključio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.