in ,

Ambasada SAD u BiH itekako zabrinula političare: “Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao!”

Ambasada SAD u BiH uputila je poziv vlastima u BiH da kreiraju okruženje u kojem novinari mogu neometano raditi svoj posao

Ambasada SAD u BiH uputila je poziv vlastima u BiH da kreiraju okruženje u kojem novinari mogu neometano raditi svoj posao.

– Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao poručuju iz Ambasade SAD.

Podsjećaju da novinari rade predano u uslovima pandemije koji im stvaraju dodatni stres, a izvještaji o verbalnim napadima na novinare, prijetnje i pritisci kojima su izloženi su dodatno zabrinjavajući.

– U ovim teškim vremenima, pandemija stvara dodatni stres novinarima i medijskim kućama koji i dalje predano rade svoj posao. Skorašnji izvještaji o verbalim napadima novinara i njihovom zadržavanju od strane policije dok su obavljali svoje zadatke, prijetnjama i pritiscima zbog njihovog istraživanja korumpiranih slučajeva, diskreditiranjima novinara i napadima na osnovu njihovog etničkog porijekla ili spola, sajber i politički motiviranim napadima na njih su zaista zabrinjavajući i ostavljaju efekat hlađenja na novinare. Detaljno pratimo situaciju i pozivamo vlasti da stvore okruženje u kojem novinari mogu raditi svoj posao – objavljeno je na Twitteru Ambasade SAD u BiH.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić: “Bošnjaci imaju jednu nesreću – pozivaju se na cijeli svijet”

Zajednička izjava Delegacije EU u BiH, šefova misija zemalja članica EU i komandanta EUFOR-a: “U potpunosti smo posvećeni suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH!”