Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini poslala poruku ohrabrenja: “Željezna je predanost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH”

Delegatkinja u Domu naroda BiH Dušanka Majkić (SNSD) kazala je danas da je Rusija već najavila korake ako BiH nastavi put ka NATO-u, nakon toga je na njenu izjavu očigledno reagovala Ambasada SAD u BiH.

– Predanost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH je željezna. Nijedna treća strana nema pravo glasa u sigurnosnim aranžmanima između NATO-a i suverenih zemalja – saopćeno je na Twitteru.

Podsjetimo, Majkić je danas kazala da je Rusija u martu 2021. godine naglasila da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO-u.

“Nemojte poslije da niste znali”, rekla je Majkić, što je zvučalo kao prijetnja.

Isto tako, nedavno je zastupnik u Narodnoj skupštini RS i član Glavnog odbora Političkog vijeća SNSD-a Srđan Mazalica pravdao agresiju Rusije na Ukrajinu.

“Pravo jačeg, prijetnja, sila. Sami ste to uveli kao praksu i način ponašanja. Međunarodno pravo bacili u blato. Sad dok smislite bolji poziv, osudu i sankcije, Rusi su već na Dnjepru. Ne u Vijetnamu, Afganistanu, Iraku. Na svojoj zemlji, tlu i otadžbini. Nemate moralno pravo da sudite”, poručio je Mazalica.

Inače, drugi dan je invazije na Ukrajinu. Rusija je od 4:30 sati ujutro po lokalnom vremenu izvršila napad na prijestolnicu Kijev. Agresorske snage napadaju iz više smjerova, a podržavaju ih separatisti i Bjelorusija.

Na ukrajinske gradove padaju projektili, čuju se sirene, veliki broj ljudi napušta gradove. Evropska unija je uvela novi paket sankcija protiv Moskve. Američki predsjednik Joe Biden sinoć izjavio da se SAD, za sada, neće miješati u rat u Ukrajini. Najavio je kako će Rusiju odsjeći od finansijskog svijeta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.