Ambasadorica Martina Mlinarević u posjeti Teplicama: Dočekao je Bosanac, kapiten i legenda kluba

Događaji Posljednje Sport Vijesti

Ambasadorici Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martini Mlinarević je bio jedan od najljepših dana. Otkrila je ona to na svojoj Facebook stranici, kazavši da je posjeta Teplicama, gradu u Češkoj Republici u okviru pokrajine Bohemija, njen dan učinila posebnim.

„Otputovali smo u Teplice kako bismo posjetili našeg nogometaša Admira Ljevakovića koji tamo igra već 14 godina i koji je nedavno proslavio 300-tu utakmicu pod bojama ovog češkog kluba. Već sam toliko čula o Admiru i načinu na koji je praktično postao prava legenda ovog kluba i grada. Upoznati danas ovog sjajnog mladića iz Tešnja, njegovu prekrasnu suprugu i nevjerovatne sinove, upravu kluba, bio je svojevrsni praznik. Ovaj samozatajni dečko iznimnih ljudskih kvaliteta istinski je predstavnik naše zemlje u Češkoj i to su prepoznali i građani Teplica i navijači nogometnog kluba. Izvanredni uvjeti koje ima, želja da ga ostave u klubu i kad se uskoro penzioniše kao trenera podmlatka, način na koji o Admiru pričaju svi u klubu, napunilo mi je srce“, napisala je na svojoj Facebook stranici Mlinarević.

Tom prilikom ambasadorica BiH u Češkoj je od Admira dobila i poseban poklon.

„Ispričah im da mi je jedna od najdražih promocija Huzura bila upravo u Admirovom Tešnju. Do suza me dovela činjenica da sam uz Admirov, dobila i dres sa svojim prezimenom, a brojem Edina Džeke koji je također igrao za Teplice. Hvala FK Teplice, bilo je zadovoljstvo i istinska sreća! Želimo vam sjajne rezultate u budućnosti. Porodici Ljevaković želim svako dobro, a njihovim roditeljima u Tešnju veliki pozdravi uz misao da su odgojili odlične ljude koji su na čast svima nama u BiH“, poručila je Mlinarević.

Leave your vote