Američki ambasador Michael Murphy poslao poruke sa Jahorine građanima BiH

Američki ambasador Michael Murphy održao je danas sastanak sa predstavnicima mladih političara iz različitih političkih stranaka iz cijele BiH na Jahorini.

Nakon sastanka obratio se javnosti na press konferenciji.

Govorio je o izborima, prilikama, i skrenuo pažnju građanima koja pitanja treba da postave kako bi izabrali promjene i nove lidere.

Za rješavanja pitanja za opšti napredak, ambasador ističe kako promjene počinju od građana.

“Trebate iskoristiti svaku priliku i iznijeti vlastita mišljenja. Trebate raditi zajedno i graditi uvjerenja i možete se dogovoriti da ne radite onako kako radi današnja generacija. Vi i samo vi možete birati, to je vaša odgovornost.

Ne morate biti poput političara koji su bili na sceni, možete iskoristiti svaku priliku kako biste kreirali promjene i saradnju. Vlada Sjedinjenih Američkih Država stoji uz vas”, kazao je, između ostalog, Murphy.

Podsjetimo, glavna tema ovih dana u našoj državi jeste pitanje izbora.

Američki ambasador u BiH Michael Murphy izjavio je ranije da bi onemogućavanje održavanja opštih izbora 2. oktobra u Bosni i Hercegovini bilo neustavno i antidejtonsko.

“Izbori su temelj demokratije. Izbori su nešto što je predviđeno članom 2. Ustava BiH. Bilo bi neustavno i antidejtonsko delovanje da neko onemogući narodu ove države njihovo pravo na izbore”, izjavio je Murphy poslije sastanka sa članovima Centralne izborne komisije BiH (CIK).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.