Američki predsjednik Joe Biden nedvosmisleno upozorava: “Rusija će platiti strašnu cijenu, ako napadne Ukrajinu”

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u subotu da je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu jasno poručio da će Rusija platiti “strašnu cijenu” i suočiti s razornim ekonomskim posljedicama ako napadne Ukrajinu, a sličnu poruku Moskvi uputili su ministri vanjskih poslova G7 nakon sastanka u Liverpoolu.

“Jasno sam dao do znanja predsjedniku Putinu…da će, ako krene na Ukrajinu, ekonomske posljedice po njegovu ekonomiju biti razorne, razorne”, rekao je Biden novinarima nakon što je komentirao smrtonosna tornada koja su poharala nekoliko američkih saveznih država.

Biden je u subotu ponovio novinarima da slanje američkih vojnika u Ukrajinu u slučaju ruske invazije “nikada nije bilo na stolu”, iako će SAD i NATO morati jačati istočno krilo NATO-a, piše Reuters.

Biden je Putinu u utorak u dvosatnom telefonskom razgovoru rekao da će se položaj Rusije u svijetu “značajno” promijeniti ako napadne Ukrajinu.

Ministri vanjskih poslova G7 u subotu su poslali sličnu poruku Moskvi nakon susreta u Liverpoolu, upozorili su je na “strašne posljedice” i pozvali je da se vrati za pregovarački stol.

Ukrajina optužuje Rusiju da gomila desetke hiljada vojnika uz granicu i priprema se za napad.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.