in , ,

Američki predsjednik Joe Biden odmah uvodi velike promjene i mijenja odluke Donalda Trumpa!

Američki predsjednik Joe Biden tokom prvog dana predsejdničkog mandata donosi niz izvršnih odluka

Američki predsjednik Joe Biden tokom prvog dana predsejdničkog mandata donosi niz izvršnih odluka. To su obavezno nošenje maski u cijeloj državi u federalnim ustanovama i organizacijama, povratak SAD Pariškom klimatskom sporazumu.

Biden je uveo obavezu nošenja maski u borbi protiv koronavirusa u narednih 100 dana u svim federalnim zgradama, kao i obavezno fizičko distanciranje. On ne može tu obavezu da propiše saveznim državama, ali će se ona odnositi na svu federalnu imovinu, uključujući i putovanja na federalnom nivou.

Novi američki predsjednik odlučio je da vrati SAD u Pariški klimatski sporazum, iz kog je Trump izašao, prenosi BBC. To će se dogoditi u roku od 30 dana, naglašeno je u njegovoj odluci.

Također, naložio je federalnim ustanovama da ispitaju primjenu rasne jednakosti.

Kako je najavljeno, Biden će zaustaviti i gradnju zida na granici ka Meksiku, vratiti SAD u Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), omogućiti nove pakete ekonomske pomoći i olakšica zbog pandemije, ukinuti zabranu ulaska iz više država sa večinski muslimanskim stanovništvom itd.

Opasni neredi u BiH, stvari su otišle predaleko!

Jadranka Kosor “spustila” Kolindu Grabara-Kitarović: “Zaista je umjesno da najveća Trumpova obožavateljica u RH komentira dolazak predsjednika Bidena”