Američki profesor Daniel Serwer kod Senada Hadžifejzovića “potopio” Milorada: “Sankcije postoje za Dodika. Trebaju se primjeniti na svakog iz RS-a ko krši sporazum Dejtona”

Posljednje Vijesti

Američki profesor i analitičar Daniel Serwer gostovao je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića gdje se ponajviše govorilo o Miloradu Dodiku i njegovim nesuvislim potezima.

“Sankcije postoje za Dodika. Ne znam kako se one šire, znam da se trebaju primjeniti na svakog iz RS-a ko krši sporazum Dejtona. Problem sa Amerikancima jeste to što nemaju ovlasti na taj način, već samo sankcije za rušenje ljudskih prava.

Sankcije neće postići sve što treba postići. Treba prekinuti finansije. MMF, Svjetska banka i svi ostali trebaju otkinuti taj dio sredstava!

Nisu svi u RS odgovorni za ono što Dodik radi. Mislim da je vrijeme da EU i SAD zatvori urede RS-a vani. Urede treba zatvoriti.

Vježba MUP-a RS je provokacija usmjerena Sarajevu! Planine oko Sarajeva centar gravitacije za rat! Sarajevo su gađali sa ovih lokacija tokom rata!

Ne mislim da će se u BiH desiti rat – kazao je između ostalog Serwer gostujući na Face TV.

Pogledajte snimak.

Leave your vote