Američki vojnici stigli u Sarajevo, a obratio se i američki ambasador Eric Nelson: “Ovo je divna zemlja i najveća vježba za BiH do sada!”

Eric Nelson, ambasador SAD u BiH obratio sa američkim vojnicima koji su stigli u BiH na vojnu vježbu Brzi odgovor 21. Nelson je poručio da ovo nije samo obična vježba, nego je važna kao trening i vojnicima SAD-a i Oružanim snagama BiH. Ambasador Nelson je istakao da je ovo najveća vježba za BiH do sada.

“Nadam se da razumijete da ovo nije samo neka vježba, ona će biti važna prilika za trening i vama i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Idete koracima kojima su išli deseci hiljada vojnika koji su služili u Bosni i Hercegovini”, rekao je Nelson sa sarajevskom aerodromu.

“Oružane snage s kojima ćete trenirati su postale vjerodostojan partner, s kojima ste služili u Afganistanu i drugim zemljama. Oni žele raditi s vama, unaprijediti vještine”, istakao je.

“Ovo je najveća vježba za Bosnu i Hercegovinu i želim vam mnogo uspjeha i da uživate u svom boravku ovdje. Ovo je divna zemlja, nadam se da ćete osjetiti gostoprimstvo stanovnika ove zemlje”, zaključio je ambasador Eric Nelson.

Podsjećamo, Na sarajevski aerodrom stigao je avion sa američkim vojnicima koji će učestvovati u vježbi “Brzi odgovor 21”.

Vojnike je dočekao ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i komandant NATO štaba Sarajevo američki brigadni general Eric Folkestad.

Pogledajte snimak.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.