Amerikanac posjetio BiH i podijelio utiske: Iznenadio se mnogim stvarima…

Travel bloger iz SAD-a Johnny FD prošlog mjeseca je posjetio našu državu te na YouTubeu podijelio snimak u kojem bilježi svoje putovanje, ali i utiske koje je na njega ostavilo Sarajevo, lokalna hrana, historija te potom i Mostar.

Johnny FD proteklog mjeseca bio je u posjeti zemljama Balkana, a pored Bosne i Hercegovine posjetio je i Hrvatsku i Crnu Goru.

Svoje putovanje bilježio je u videosnimcima objavljenim na YouTubeu, a čini se da nije ostao impresioniran glavnim gradom naše države.

Sam naslov snimka na YouTube je svojevrsna negativna reklama gdje piše “Ne idite u Sarajevo?”, a u njemu bilježi kako je izgledao njegov prvi dan tokom posjete.

Johnny se tom prilikom susreo s mnogo nedaća – počev od nemogućnosti sporazumijevanja kako bi produžio internet na SIM kartici, nemogućnosti plaćanja kreditnom karticom i pronalaska bankomata koji podržava onu koju on ima, a potom je uslijedilo i “hvatanje džeparoša”.

Otkrio je kako se nakon prvog dana premišljao da li da napusti Sarajevo, ali je ipak odlučio pružiti mu drugu šansu – javlja Klix.

U drugom videu bilježi kako je protekao njegov sedmodnevni boravak u gradu te prikazuje susrete s lokalnim stanovništvom, ocjenjuje hranu i lokacije koje je posjetio.

Johnny je potom posjetio Mostar, za koji je na svom Instagram profilu poručio da se ne može sjetiti ljepšeg mjesta od njegovog starog dijela grada.

Nakon toga je uslijedio i put u Hrvatsku i Dubrovnik…

Pogledajte.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.