Amir Zukić iznenadio Izetbegovića pitanjima o radikalu Mulahusiću: “Zašto svlačite priču u ovakvo blato”

Posljednje Vijesti

Bakir Izetbegović, lider SDA i dopredsjedavajući Doma naroda državnog parlamenta u Pressingu na N1 sa Amirom Zukićem govorio je, između ostalog, o sastanku s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, navodeći da neće predstavljati Bošnjake, ali da će se s njim sastati kao utjecajan Bošnjak i političar.

Danas je policija u Luksemburgu pretresala kuću Jasmina Mulahusića koji je nedavno bio uhapšen u Bosni i Hercegovini, a koji je poznat zbog internet hajke na novinare.

Izetbegović se nedavno fotografisao s njim u Luksemburgu, pa je upitan, zbog čega je to uradio.

“Bio sam u Luksemburgu i nekoliko zemalja i fotografisao sam se sa stotinama ljudi, a ja sam prvi put tada tog čovjeka vidio i ostvario kontakt s njim, nikada ga ranije nisam vidio, znam ko je on”, rekao je Izetbegović, a na pitanje zbog čega se fotografisao s njim s obzirom na to koliko je ljudi časnih uvrijedio: “Ne znam zašto mene to pitate, pitajte njega.

Mene trebate pitati ako sam ja nekoga uvrijedio. I šta sad ako sam se fotografisao s njim. Zašto uvijek u ovakvim emisijama svlačite priču u ovakvo blato, ja sam ozbiljan čovjek, završio sam s ovom temom i neću o njoj više govoriti”.

Govoreći o pregovorima koji se dalje nastavljaju Izetbegović je rekao da on pregovara kao lider SDA te prokomentarisao to što Zoran Milanović i Aleksandar Vučić, predsjednici Hrvatske i Srbije ga pozivaju u goste kao predstavnika Bošnjaka.

“Ne znam ja kako oni jedni druge pozivaju (Milanović i Vučić op.a.), oni se sve vrijeme nalaze jedni s drugima pričaju o našoj zemlji.

I ne treba ih pustiti da oni sami pričaju. Treba razgovarati s tim ljudima, ostaviti animozitete po strani bez obzira o kojem narodu je riječ jer mi živimo s njima.

Vjerovatno neću otići u Beograd, Vučić će u Sarajevo, ali vidjet ćemo kako će to biti. S njim sam u kontaktu. S njim ću razgovarati kao Bakir s Aleksandrom.

Predsjednik Srbije treba da se sastaje sa članovima Predsjedništva BiH, a svi mi koji na pozitivan način možemo učestvovati na razvoj BiH trebamo razgovarati. Vučić će se sastati sa utjecajnim Bošnjakom, sa utjecajnim političarem kao što je i on.

Ja sam odbijao formate gdje su me zvali u svojstvu Bošnjaka, ja ne mislim da ih predstavljam”, naglasio je Izetbegović.

Kako kaže, odbio je takav vid poziva, kao predstavnik Bošnjaka, od Zorana Milanovića, ali je otišao, kaže, na kafu s njim i sa Stjepanom Mesićem. Pitali smo da li je kafa pravo mjesto za razgovor i to van institucija?

“Raspravlja se u Parlamentu neki dan je bila sesija Doma naroda, zatim Interresorna grupa bi trebala ponuditi rješenje Izbornog zakona”, poručio je Izetbegović.

Leave your vote