Amra Mušinović-Husić, čija je gesta na magistralnom putu M-17 oduševila bh. javnost se oglasila: “Razmišljala sam kao majka, kako bi meni bilo u toj situaciji”

Zbog izgradnje kružnog toka na magistralnom putu Tarčin – Konjic preksinoć su opet zabilježene kilometarske kolone.

Građani koji su se vraćali sa izleta, a kretali su se iz pravca Konjica prema Sarajevu, čekali su satima da prođu gužvu.

Nevjerovatno je da su ovakve gužve napravljene i da se satima čeka gužva, ali sve loše vezano za izgradnju kružnog toka zasjenila je objava Amre Mušinović-Husić, inače novinarke Radio Konjic, koja je ponudila smještaj za porodicu sa bebom koja je upala u gužvu.

U izjavi za portal “Avaza” objasnila je kako se suosjećala sa svim porodicama sa djecom, te zna kako bi se i ona osjećala u njihovoj situaciji.

Meni bi to mnogo značilo
– Razmišljala sam kao majka. Imam dijete od nepune dvije godine. Kako bi meni bilo nezgodno da sam sama tu sa djetetom. Razmišljala bi koje je i rješenje. Možda bi se neko vratio u Konjic u neki hotel, ali moguće da nisu u finansijskoj situaciji. Meni bi to možda značilo, pa sam tako reagovala – rekla je Mušinović-Husić za portal “Avaza”.

Inače, ova dionica je užasna, strana je pa se može voziti prvom i kočiti. Zbog toga je i mnogo automobila završilo u kvaru.

– I šta sad nekome se to auto pokvarilo ili strah ih je ako im auto stane. Mislim da je najbolje rješenje vratit se, smjestiti negdje i sačekati dok prođe ta situacija. Ljudi su se bespotrebno našli u ružnoj situaciji u 21. stoljeću.

Ja sam jučer bila u Sarajevu i tom dionicom sam prošla oko 17 sati i već se krenula stvarati gužva. I negdje sam opet mislila da će sanirati tu stepenicu koja se napravila, koja je problematična, jer auto doslovno mora da zakoči skroz da bi se popelo na nju i nastavilo put. E sad kada je tu više auta dnevno, naravno da će se napraviti zastoj – istakla je Mušinović-Husić.

Da li će se vlasnici pokvarenih automobila žaliti
Zanima je i da li će se neki od vozača čiji automobili su se pokvarili pokrenuti tužbu protiv izvođača radova jer oni moraju obezbijediti nesmetan protok saobraćaja.

Istakla je da ju je iznenadilo to što je gest koji je napravila izazvao toliko pozitivnih reakcija.

Za kraj je poručila da će s namjerom “zloupotrijebiti” medijski prostor.

– Većina vas koji me znate, znate i da sam osnovala Udruženje oboljelih i liječenih od malignih oboljenja općine Konjic.

Udruženje ima cilj podići kvalitet zivota oboljelih od kancera, obezbijediti kontinuiran proces liječenja podjelom suplemenata za održavanje i jačanje krvne slike i imuniteta kako ne bi dolazilo do njihovog pada, a samim tim i prekida liječenja.

Cilj je raditi na edukaciji, prevenciji, ranom otkrivanju…

Zahvaljujući partnerima i prijateljima Udruženja, za oboljele članove uspijevamo pokriti troškove imunoterapije za makar jedan period liječenja.

Što više prijatelja imamo, za više oboljelih možemo obezbijediti suplemente, nekome olakšati sat, dan, mjesec, dva…

Zato zloupotrebljavam ovaj prostor i pažnju koja mi je poklonjena da vas pozovem da pratite naš rad, da nas podržite, kažete nam kako možemo unaprijediti rad.

Želim da već sutra zakažete preventivni pregled, molim vas da uzmete posljednji nalaz onkologa za vašeg rođaka, komšiju, roditelja i odete s tim nalazom kod njegovog /njenog ljekara da uzmete uputnice i zakažete termine za sve preglede i nalaze koji se moraju završiti do sljedećeg odlaska na onkologiju…

Ne možete ni zamisliti (osim ako se i vi ili neko vama blizak ne bori sa kancerom) koliko su naporni ti odlasci po uputnice i zakazivanje termina. Jeste li znali da mnogi odustaju od liječenja jer nemaju snage prolaziti kroz to – poručila je ona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.