Andrej Plenković na konferenciji za medije: “Da govorim kao Zoran Milanović “bombe” bi letjele na HDZ”

Događaji Posljednje Vijesti

Premijer Andrej Plenković sugerisao je novinarima da bi trebalo da naprave kompilaciju uvreda koje predsjednik Zoran Milanović u, kako je rekao, dokolici, sipa svima i na taj način ostavlja utisak da je to nešto normalno, a nije.

“Ovako se normalni ljudi ne ponašaju – onda imam odgovornost da odgovorim na to jer ćemo inače ućutkati cijelu naciju. Nije to prepucavanje….”, rekao je Plenković.

Naveo je da HDZ Milanoviću primjereno i na njegov način odgovaraju na njegove napade.

“Ja jednostavno nemam drugog izbora nego da odgovaram u fušu, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, evnuha i ućutkanih jadničaka. To je vrlo važno”, rekao je premijer odgovarajuću na pitanje novinara o njegovom odnosu sa predsjednikom.

Plenković je rekao i da je jasno vidljivo da Milanović pomaže SDP-u u kampanji.

Vlada će, rekao je, i dalje raditi na tome da svi u Hrvatskoj imaju platu i da je njegov glavni posao da obezbijedi ekonomski rast, zaposlenost, covid dodatak za penzionere, povraćaj poreza za mlade.

“A šta je poenta? Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsjednik HDZ-a, da govorim to mjesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskih dvora, zapalili bi Gornji grad, a na centralu HDZ bi letjele bombe kroz prozor. To su realnosti hrvatske političke scene”, rekao je Plenković.

On je rekao da na hrvatskoj političkoj sceni postoji isključivo jedna licemjerna ljevica koja ćuti jer joj, kako kaže, odgovara da neko vulgarno i lažno napada HDZ.

“To je ta jadna i kukavička politička javnost koja ćuti. Mi nismo tu da ćutimo”, rekao je Plenković, prenijeli su hrvatski mediji.

Leave your vote