Bivši Zmaj Anel Hadžić žestoko prozvao Vicu Zeljkovića i Milorada Dodika: “Molim da igrači imaju kičmu i isprave se i kažu ne idem! Sramota!”

Ne stišava se bura nakon što je Nogometni savez BiH potvrdio prijateljsku utakmicu sa Rusijom, a među brojinim oponentima su i naši bivši reprezentativci Anel Hadžić i Asmir Begović.

Hadžić (33), koji je početkom ove godine okončao karijeru, na Instagramu je poslao veoma direktnu i oštru poruku u kojoj se dotakao predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Ovo je sad dokaz da Vico (Zeljković) po nalogu Dodika sve radi! Podržavaju agresora kao što su oni 90-ih podržavali! Guraju BiH u izolaciju sa ovim!

Molim da igrači imaju kičmu i isprave se i kažu ne idem! Sramota!”, napisao je Hadžić koji je u najdražem dresu skupio 14 nastupa.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ipak, većina bh. sportske javnosti je ogorčena ovom odlukom i protiv je odigravanja meča.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko je poručio da nije bio za odigravanje takve utakmice te da je savez donio odluku na svoju “ruku”.

“Protiv sam odigravanja ove utakmice! Ja sam uvijek i samo za mir.

Savez zna moje mišljenje!

Nažalost, ja nisam taj koji donosi odluke s kim će BiH igrati, ali imam svoj stav koji je jasan i u koji ne ulazi igranje ove utakmice, dok nevini ljudi stradaju.

Solidarišem se sa narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih”, rekao je Edin Džeko.

Oglasio se i jedan od najboljih igrača “Zmajeva” Miralem Pjanić.

– Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici.

Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka!

Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvijek se nešto kvari. Nemam riječi. U NSBiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro”- poručio je Pjanić u izjavi za Sportske.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.