Arnel Isak, zastupnik u Parlamentu FBiH se oglasio: “Istina je da sam rekao kako neću podržati jednokratna rješenja i dalje stojim pri tome stavu”

Zastupnik u Predstavničkom domu domu Parlamenta FBiH Arnel Isak oglasio nakon imenovanja nove Vlade FBiH i objasnio razloge zbog kojih je ova Vlada dobila njegovu podršku.

Na početku je poručio kako je žalosno što je visoki predstavnik morao intervenisati kako bi se prekinulo još jedno razdoblje Vlade FBiH u tehničkom mandatu.

“Nikada sebe nisam stavljao na prvo mjesto. Država je ispred svega, i tako će uvijek biti.

Ali kada napravite potez koji je prije svega patriotski i time date do znanja svima da vam je borba za država ispred svega, a ‘zaštitnici’ bošnjaka i države to izignorišu i ne daju vam nikakvu podršku barem u vidu razgovora o tome kako dalje, e to je poražavajuće”, navodi Isak na Facebooku.

Smatra da je riječ o predstavi za javnost.

“Očito se od samoga početka računalo na podršku NES-a koji bi pristao na sve samo da formira vladu Unsko-sanskog kantona.

Sve ukazuje da je moj izlazak iz NES-a pomutio planove pa je zato i izostao svaki vid pokušaja razgovora i podrške od strane onih koji odlučuju ko je Bošnjak, a ko ne”, mišljenja je.

Dodaje da se moralo razgovarati.

“Istina je da sam rekao kako neću podržati jednokratna rješenja i dalje stojim pri tome stavu. Koliko god istina bila gorka moramo je pogledati u oči i priznati sebi stvarno stanje.

Gledajući hladne glave i zdravog razuma, nametnuta rješenja vidim kao dugoročna. Radi se o trajnim rješenjima kojima se Predstavnički dom stavlja ispred važnosti Doma naroda Parlamenta FBiH i time se ojačava građanska država”, kaže Isak.

Objašnjava da je njegov glas prvenstveno utjecao na smjenu vlade u tehničkom mandatu i za šansu za promjene.

“U narednom periodu zagovarat ću ustavne reforme jer Federacija BiH i njeni građani ne smiju trpiti zbog nečijih hirova”, zaključuje Isak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.