Atif Dudaković izašao iz bolnice: Hvala svim znanim i neznanim ljudima

Atif Dudaković, bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH, otpušten je s liječenja na klinici Podhrastovi u Sarajevu, odnosno izolatorija gdje je od februara bio smješten usljed komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusom.

General Dudaković je po izlasku iz bolnice kazao da se osjeća dobro i da se zahvaljuje svim liječnicima i medicinskom osoblju koji su brinuli o njemu, ali i svim drugim pacijentima koji se u toj ustanovi bore s korona virusom.

“Sretan sam što sam se izliječio, što se dobro osjećam i evo pripremili su mi svi i ispraćaj na čelu s profesoricom doktoricom Sebijom Izetbegović. Zaista se zahvaljujem svim liječnicima i medicinskom osoblju na klinici Podhrastovi, kao i profesorici Izetbegović koji izuzetno profesionalno rade svoj posao i uprkos teškim uvjetima s posebnom brigom vode računa o zdravlju svih pacijenata smještenih na toj klinici. Hvala i svim znanim i neznanim ljudima koji su proteklih dana davali podršku. Nadam se da će biti što manje oboljelih i da ćemo svi zajedno što prije pobijediti ovog nevidljivog neprijatelja. Svi vidimo koliko zdravstveni radnici ulažu napora da se izbore sa ovom situacijom i zato im svi trebamo biti podrška”, kazao je Dudaković za Fokus.

Inače, otkako je Dudaković u februaru hospitaliziran zbog liječenja od korona virusa javnost je mu je davala veliku podršku uz želje da što prije ozdravi i da poput mnogih drugih bitaka, dobije i ovu u borbi za zdravlje.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.